Latinica / Ћирилица / English
Agencija za akreditacija Agencija za akreditacija Agencija za akreditacija Agencija za akreditacija Agencija za akreditacija Agencija za akreditacija Agencija za akreditacija

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

06.06.2018

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST


Zavod za biocide i medicinsku ekologiju u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine sprovodi tretmane suzbijanja krpelja i komaraca na teritoriji grada Beograda. Sredstva koja se koriste su registrovana od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i bezbedna su za ljude i životinje. Akcije se sprovode od ranog proleća do jeseni u vreme kada je najveća aktivnost krpelja i komaraca. Obzirom da su krpelji prenosioci uzročnika Lajmske bolesti, a komarci prenosioci uzročnika groznice Zapadnog Nila, od velikog je značaja kontrola njihove populacije jer se na taj način stanovništvo štiti od zaraznih bolesti.

Iz tog razloga, molimo građane da omoguće nesmetan rad ekipama Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, a pčelare da prate obaveštenja koja se šalju u javnost i da preduzimaju potrebne mere kako bi zaštitili pčele, a posebno molimo pčelare koji su postavili svoje košnice na javnim zelenim površinama, parkovima i spomen parkovima da obezbede nesmetan rad ekipama Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Informacije o planiranim aktivnostima Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju mogu se naći na sajtu www.biocidi.org.rs ili putem sajta Beoinfo. U interesu svih nas je da Zavod za biocide i medicinsku ekologiju svoje tretmane sprovodi što efikasnije i nesmetano.

**
Pregledano : 437