Beograd

%

,

km/h

hPa

Tretman kućnih formi kamaraca

Da li slučajno imate komarce u zgradi ili stanu i u toku zime? Ne pričinjava vam se..to su tzv.kućne forme komaraca. Sa dolaskom hladnog vremena, stvaraju se nepovoljni uslovi za opstanak komaraca napolju i oni traže mesta gde mogu da prezime. Komarci prezimljavaju u podrumima, šahtama, podstanicama, tehničkim etažama, garažama, kućicama lifta…gde god je temperatura dovoljno visoka za njihovo preživljavanje.

Preko zime preživljavaju pre svega oplođene ženke koje se skrivaju na ovakvim mestim i koje na proleće daju novu generaciju komaraca. Ukoliko komarci nađu toplije prostorije sa vodom mogu da se i tokom cele zime razmnožavaju i da bodu stanare tokom cele godine.

Ukoliko imate problem kontaktirajte Zavod za biocide i medicinsku ekologiju izvodi suzbijanje komaraca u zatvorenom prostoru stambenih i drugih objekata. Sredstva za izvođenje tretmana je obezbedio Grad Beograd i ne snose ga građani. Nakon tretmana najvažnije je ispumpate nakupljenu vodu ukoliko je ima i da onemogućite novo nakupljanje vode. Proverite da vam ne curi iz cevi u tehničkim etažama i podstanicama i postavite mrežice na prozore podruma da ubuduće komarci ne mogu da uđu u podrume. Obratite pažnju da li na podu zgrade imate šahte i šta se nalazi u njima jer se nakada komarci razmnožavaju u šatama;

Zavod za biocide i medicinsku ekologiju efikasno i brzo izvodi suzbijanje komaraca u zatvorenim prostorima. Sredstava koja se koriste za tretman su potpuno bezbedna za zdravlje ljudi.